Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης «ΕΠΙ-ΚΕΝΤΡΟ» ΤΡΑΠΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ υλοποιεί το σεμινάριο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ», ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ.

Έχει στόχο την ουσιαστική προετοιμασία υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Σε Ποιους Απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την επάρκεια εκπαιδευτών ενηλίκων, αλλά δε διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαιδευτική εμπειρία (150 ώρες) σε ενήλικες (βάσει του άρθρου 67 του Ν. 4386/2016).

Οι απόφοιτοι του προγράμματος οδηγούνται απευθείας στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ, όπου σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν.4386/2016 δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών φορέων που ανήκουν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, διάρκειας τουλάχιστον 100 ωρών.

Στόχος

Ο στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική προετοιμασία υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Διάρκεια

Το πρόγραμμα είναι 120 ωρών, διάρκειας 2 μηνών.

Μέθοδος Υλοποίησης

Το πρόγραμμα αποτελείται συνολικά από δέκα (10) ενότητες.

 • Ενότητα 1: Ιστορική εξέλιξη – Εκπαιδευτική πολιτική.
 • Ενότητα 2: Εκπαίδευση Ενηλίκων και Θεωρίες Μάθησης.
 • Ενότητα 3: Ομάδα – Ομάδα Στόχος.
 • Ενότητα 4: Δυναμική της ομάδας – Επικοινωνία.
 • Ενότητα 5: Βασικές ικανότητες – Φύλο – Διαπολιτισμικότητα.
 • Ενότητα 6: Μεθοδολογία Σχεδιασμού – Κοινωνικό – Πολιτισμικό Πλαίσιο.
 • Ενότητα 7: Εκπαιδευτικές Μέθοδοι – Τεχνικές – Διεργασία.
 • Ενότητα 8: Εκπαιδευτικό υλικό – Εποπτικά μέσα-Χώρος.
 • Ενότητα 9: Αυτοαξιολόγηση – Συνεχής Ανάπτυξη.
 • Ενότητα 10: Μικροδιδασκαλία

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει:

 • Ασύγχρονη διαδικτυακή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, έτσι ο επιμορφούμενος να επιλέγει το προσωπικό του εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο για να μελετά το εκπαιδευτικό υλικό,
 • Επιπρόσθετο Υλικό Εκπαίδευσης,
 • Δραστηριότητες Αξιολόγησης.

Καθ΄όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης υπάρχουν 9 ώρες σύγχρονης διδασκαλίας (χωρισμένες σε τρία τρίωρα) με οδηγίες από την εκπαιδεύτρια για τον τρόπο μελέτης και μικροδιδασκαλίες.

ekpaideusi-enhlikwn

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση, ο επιμορφούμενος λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης σε έντυπη μορφή, μέσα σε 1 μήνα από την περάτωση των σπουδών, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Με επιπλέον χρέωση 15€ και την κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων ο επιμορφούμενος εντάσσεται στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Επιπλέον, παρέχεται υποστήριξη για την κατάθεση του φακέλου δικαιολογητικών στον ΕΟΠΠΕΠ για την παραπομπή στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας καθώς και την εγγραφή στο μητρώο εισηγητών ΛΑΕΚ.

Αμαλιάδα: Επτανήσου 67 & Καραϊσκάκη, 2622024341

Γαστούνη: Πλατεία Ηρώων, 2623400790

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος