Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης «ΕΠΙ-ΚΕΝΤΡΟ» ΤΡΑΠΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, υλοποιεί προγράμματα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille, το οποίο οδηγεί σε  πιστοποίηση από τον κρατικό φορέα ΚΕΑΤ.

Πρόκειται για σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών και όχι γλώσσα όπως αρκετοί πιστεύουν, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008.

Σε Ποιους Απευθύνεται

  • Καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς και όλους όσους ενδιαφέρονται να διδάξουν ή ανήκουν στην κατηγορία της ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.
  • Άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, οι οποίοι διορίζονται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε δομές ειδικής εκπαίδευσης.
  • Γονείς παιδιών με ολική ή μερική τύφλωση ή κάποιος αδερφός ή συγγενής ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά με τα μαθήματα στο σπίτι.
  • Εν δυνάμει υποψήφιοι μόνιμων διορισμών ΑΣΕΠ (π.χ. εν αναμονή της προκήρυξης μόνιμων διορισμών στα ΚΕΠ), όπου και μοριοδοτείται η πιστοποίηση γραφής και ανάγνωσης Braille.
  • Δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Διάρκεια

Η εκμάθηση διαρκεί 52 ώρες, περίπου 2 μήνες. Περιλαμβάνει θεωρία από εξειδικευμένο καθηγητή ειδικής αγωγής και πρακτική εξάσκηση πάνω σε γραφομηχανές ειδικά κατασκευασμένες για τυφλούς.
Στο τέλος των μαθημάτων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης απαραίτητη για τις εξετάσεις πιστοποίησης από το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Με την πιστοποίηση αυτή εγγράφεστε στον πίνακα αναπληρωτών με επιπλέον μόρια.

Μέθοδος Υλοποίησης

Δια ζώσης, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: ώρες, μετά από συνεννόηση.
Παρέχεται:

  • επιπρόσθετο Υλικό Εκπαίδευσης,
  • δραστηριότητες Αξιολόγησης,
  • εξάσκηση σε ειδικές μηχανές

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση, ο επιμορφούμενος λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης σε έντυπη μορφή, από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και οδηγείται στις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αμαλιάδα, στο ΚεΔιΒιΜ2 ΕΠΙ-ΚΕΝΤΡΟ.

braille

Αμαλιάδα: Επτανήσου 67 & Καραϊσκάκη, 2622024341

Γαστούνη: Πλατεία Ηρώων, 2623400790

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας:

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος